• Turistične točke

    Predstavitev turističnih točk z novimi prodajnimi mesti

    Gostinci, ki sodelujejo pri projektu, so mnenja, da ponudba izdelkov višje kakovosti v marejnah ne predstavlja samo obogatitev gostinsko – turistične ponudbe na Loškem, temveč tudi dodatno ponudbo za njihove goste in tiste, ki želijo kupiti nekaj domačega iz naših krajev. Obenem pa sodelovanje gostincev pri projektu Marejne predstavlja dodatno promocijo in podporo pri prodaji ponudnikom okoliških kmetij, ki z obsežnim znanjem in spoštovanjem do dejavnosti na podeželju izdelujejo najrazličnejše izdelke. Neposredno trženje pravih domačih izdelkov na policah v projekt vključenih gostiln predstavlja dodano vrednost gostovi izkušnji, prepoznavnosti Škofjelo- škega in nenazadnje ohranjanja podjetniške miselnosti in kvalitete življenja v naših krajih.

    Gostišče pri županu

    Gostišče z dolgoletno tradicijo v centru Žirov vas vsak dan vabi, da jih obiščete in preživite nekaj prijetnih trenutkov v njihovi družbi ob dobri hrani. Namestite se lahko tudi na čudovitem vrtu pod kostanji, s pogledom na otroško igrišče, pod pokrito teraso ali prenočite v prijetno opremljenih sobah. Gostišče je poznano po svoji Županovi torti, za katero se recept prenaša iz roda v rod že več kot sto let.

    Gostilna Pr Sedmic

    Začetki gostilne segajo v obdobje med 1. in 2. svetovno vojno, je pa imela več različnih lastnikov in je delovala pod različnimi imeni kot so: Gostilna Pod klančkom, Tabor, Pri kosmati glavi… Leta 1990 jo je kupil Lojze Kovič, ki je ob podpori svoje sopotnice Tatjane staro in dotrajano gostilno porušil in na istem mestu zgradil novo. Dobila je ime Pr Sedmic, ki ima svoje sporočilo, kakšno, pa izveste, ko gostilno obiščete. Gostilna je znana po tematskih kuhinjah, jedeh drugih narodov, že več kot 15 let pa za vse ljubitelje piva, piščancev in pečenih rebrc organizirajo tudi Oktoberfejst.

    Gostilna Na Vidmu

    Gostilna Na Vidmu je preko 230 let stara gostilna, znana po pravi domači hrani. Njene specialitete so štruklji, vampi, jota ter druge jedi na žlico, v zadnjem času pa so ponudbo nadgradili tudi s pizzami, med katerimi so najbolj popularne pizza dimljena postrv, pizza 4 siri in kmečka pizza. Tudi pri pripravi teh posegajo po lokalnih surovinah. Posebnost te hiše je klet, v kateri je lepo urejena vinoteka in kjer lahko pokušate različna odprta vina.

    Dvorec Visoko

    V kmečkem dvorcu iz 17. stoletja in v objemu okoliških gričev ter gozdov nedaleč od Poljanske Sore, se vam bo ustavil čas, kot se je nekoč ustavil znanemu slovenskemu pisatelju Ivanu Tavčarju. In zapisal je zgodbe o ljubezni, ki se tam dogajajo še dandanes. Življenjske zaobljube si mladi pari podarijo v poročni sobi dvorca ali v zelenju pred njim. Tu cveti ljubezen in se rojeva ustvarjalnost, kar se kaže tudi v priredit- vah, ki tu potekajo preko poletne sezone. Ponudba dvorca je obarvana s kulturnimi doživetji v sklopu ogleda muzejskih zbirk na temo Ivana Tavčarja, rodbine Kalan in Visoške kuhinje. Hkrati pa vas, kot lepa izhodiščna točka, vabi na aktivno preživljanje prostega časa. V tamkajšnji kavarnici boste ob kavici lahko poskusili tudi okusne domače dobrote.

    gostilna-pri-bostjanu

    Gostilna pri Boštjanu

    Domača gostilna Pri Boštjanu svoje obiskovalce že dolga leta osvaja s svojo pristnostjo. V tej gostilni še vedno domuje žlahtnost starega in dobrega, izbirate pa lahko med bogato in domiselno ponudbo vegetarijanskih jedi in pestrim izborom jedi iz štedilnika na drva. Specialitete kuhinje so izvrstne juhe, kot npr. česnova in lisičkina, jedi s svežimi gobami, domači žlikrofi polnjeni z mesom, sirom ali suhim sadjem, domači štruklji, v zimskem času koline, zelje, repa…

    Gostišče Pri Zalogarju

    Trideset let je poteklo, odkar so odprli vrata gostilne v Dolenji vasi
    sredi prelepe Selške doline. Želijo biti prijazna gostilna tako domačim kot tujim gostom, katerim je na voljo tudi 7 lepo opremljenih sob. Njihova vizija je zadovoljiti gosta, ki išče nekaj več, kot zgolj potešitev lakote,to je uživati ob hrani. Pri pripravi jedi izbirajo sveža in prvovrstna živila, njihove kulinarične poseb- nosti pa so npr. pijana jetrca, srna po kmečko, goveje rezine s pečenimi jurčki , gobov zavitek, med sladicami tudi oreščkova zmrzlina, kostanjeva strjenka… o tudi člani društva Sommelier Slovenije, zato vinu namenjajo posebno pozornost.

    Gostišče Tolc

    Gostišče Tolc se nahaja v najlepši slovenski vasici, Sorici, rojstnem kraju enega največjih slikarjev, Ivana Groharja. Za vas kuhajo ̋sorško domače malo drugače ̋, temeljijo pa na sezonski izbiri sestavin lokalnih dobavi- teljev ter velikem deležu lastnih proizvodov. Na voljo imajo tudi štiri apartmaje in tri sobe, opremljene v kmečkem stilu.