Turistične točke

Predstavitev turističnih točk z novimi prodajnimi mesti

Gostinci, ki sodelujejo pri projektu, so mnenja, da ponudba izdelkov višje kakovosti v marejnah ne predstavlja samo obogatitev gostinsko – turistične ponudbe na Loškem, temveč tudi dodatno ponudbo za njihove goste in tiste, ki želijo kupiti nekaj domačega iz naših krajev. Obenem pa sodelovanje gostincev pri projektu Marejne predstavlja dodatno promocijo in podporo pri prodaji ponudnikom okoliških kmetij, ki z obsežnim znanjem in spoštovanjem do dejavnosti na podeželju izdelujejo najrazličnejše izdelke. Neposredno trženje pravih domačih izdelkov na policah v projekt vključenih gostiln predstavlja dodano vrednost gostovi izkušnji, prepoznavnosti Škofjeloškega in nenazadnje ohranjanja podjetniške miselnosti in kvalitete življenja v naših krajih.

Gostišče pri županu

Gostišče z dolgoletno tradicijo v centru Žirov vas vsak dan vabi, da jih obiščete in preživite nekaj prijetnih trenutkov v njihovi družbi ob dobri hrani. Namestite se lahko tudi na čudovitem vrtu pod kostanji, s pogledom na otroško igrišče, pod pokrito teraso ali prenočite v prijetno opremljenih sobah. Gostišče je poznano po svoji Županovi torti, za katero se recept prenaša iz roda v rod že več kot sto let.

Rupert Libuška s.p., Gostišče Pri Županu
Loška cesta 78, 4226 Žiri
+386 (0)31 686 089
libuska.rupert@gmail.com

Gostilna Na Vidmu

Gostilna Na Vidmu je preko 230 let stara gostilna, znana po pravi domači hrani. Njene specialitete so štruklji, vampi, jota ter druge jedi na žlico, v zadnjem času pa so ponudbo nadgradili tudi s pizzami, med katerimi so najbolj popularne pizza dimljena postrv, pizza 4 siri in kmečka pizza. Tudi pri pripravi teh posegajo po lokalnih surovinah. Posebnost te hiše je klet, v kateri je lepo urejena vinoteka in kjer lahko pokušate različna odprta vina.

Gostilna Na Vidmu d.o.o.
Poljane nad Škofjo Loko 27, 4223 Poljane
+386 (0)51 211 767
bostjan.poljansek@gmail.com

Dvorec Visoko

V kmečkem dvorcu iz 17. stoletja in v objemu okoliških gričev ter gozdov nedaleč od Poljanske Sore, se vam bo ustavil čas, kot se je nekoč ustavil znanemu slovenskemu pisatelju Ivanu Tavčarju. In zapisal je zgodbe o ljubezni, ki se tam dogajajo še dandanes. Življenjske zaobljube si mladi pari podarijo v poročni sobi dvorca ali v zelenju pred njim. Tu cveti ljubezen in se rojeva ustvarjalnost, kar se kaže tudi v prireditvah, ki tu potekajo preko poletne sezone. Ponudba dvorca je obarvana s kulturnimi doživetji v sklopu ogleda muzejskih zbirk na temo Ivana Tavčarja, rodbine Kalan in Visoške kuhinje. Hkrati pa vas, kot lepa izhodiščna točka, vabi na aktivno preživljanje prostega časa. V tamkajšnji kavarnici boste ob kavici lahko poskusili tudi okusne domače dobrote.

Zavod za turizem in kulturo Poljanska dolina
Poljanska cesta 87, 4224 Gorenja vas
+386 (0)31 720 573
zavod@poljanskadolina.com

gostilna-pri-bostjanu

Gostilna pri Boštjanu

Domača gostilna Pri Boštjanu svoje obiskovalce že dolga leta osvaja s svojo pristnostjo. V tej gostilni še vedno domuje žlahtnost starega in dobrega, izbirate pa lahko med bogato in domiselno ponudbo vegetarijanskih jedi in pestrim izborom jedi iz štedilnika na drva. Specialitete kuhinje so izvrstne juhe, kot npr. česnova in lisičkina, jedi s svežimi gobami, domači žlikrofi polnjeni z mesom, sirom ali suhim sadjem, domači štruklji, v zimskem času koline, zelje, repa…

Gostilna Pri Boštjanu, Boštjan Bernik s.p
Križna Gora 8/a, 4220 Škofja Loka
+386 (0)41 720 446
gostilnapribostjanu@gmail.com

Gostišče Pri Zalogarju

Trideset let je poteklo, odkar so odprli vrata gostilne v Dolenji vasi sredi prelepe Selške doline. Želijo biti prijazna gostilna tako domačim kot tujim gostom, katerim je na voljo tudi 7 lepo opremljenih sob. Njihova vizija je zadovoljiti gosta, ki išče nekaj več, kot zgolj potešitev lakote, to je uživati ob hrani. Pri pripravi jedi izbirajo sveža in prvovrstna živila, njihove kulinarične posebnosti pa so npr. pijana jetrca, srna po kmečko, goveje rezine s pečenimi jurčki, gobov zavitek, med sladicami tudi oreščkova zmrzlina, kostanjeva strjenka… So tudi člani društva Sommelier Slovenije, zato vinu namenjajo posebno pozornost.

Košmelj Janez s.p., Gostišče Pri Zalogarju
Dolenja vas 1/a, 4227 Selca
+386 (0)41 778 795
gostisce.zalogar@siol.net

Gostišče Tolc

Gostišče Tolc se nahaja v najlepši slovenski vasici, Sorici, rojstnem kraju enega največjih slikarjev, Ivana Groharja. Za vas kuhajo “sorško domače malo drugače”, temeljijo pa na sezonski izbiri sestavin lokalnih dobaviteljev ter velikem deležu lastnih proizvodov. Na voljo imajo tudi štiri apartmaje in tri sobe, opremljene v kmečkem stilu.

Gostišče Tolc, Primož Pintar s.p.
Spodnja Sorica 8, 4229 Sorica
+386 (0)41 521 138
primoz.pintar@gmail.com